Meteen naar de inhoud

Toelichting over "sta op en schitter!"

In Jesaja 60:1-3 lees je

Sta op, word verlicht, want uw licht komt
 en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op.
Want zie, de duisternis zal de aarde bedekken
en donkere wolken de volken,
maar over u zal de HEERE opgaan
en Zijn heerlijkheid zal over u gezien worden.
En heidenvolken zullen naar uw licht gaan
en koningen naar de glans van uw dageraad.

Sta dus op en schitter! De Israëlieten, die net uit de ballingschap terug waren, zagen puin om zich heen. Want Jeruzalem lag nog in puin, de muren waren nog niet opgebouwd en er stond ook nog geen nieuwe tempel en de harten van de mensen leken nog net zo verhard als vroeger. Zo schitterend was het dus allemaal niet. En toch, juist in deze situatie klonk dit woord van God. Sta op en schitter, je licht is gekomen.

Het leven valt zeker niet altijd mee. Het is inderdaad vaak een rommel, een bende, een puinhoop. En van Gods nieuwe wereld zie je soms zo weinig. En ook in je eigen hart, in je eigen leven kan het soms best donker en somber zijn. En kan er over je leven iets van een sluier liggen. Niets schitterends aan.

Maar juist in die duisternis en in die puinhoop wil God schijnen met zijn licht door zijn aanwezigheid. Hoe dan?

God zegt:           Sta op!      Dat moet jij doen  –  dat is actief

                          En             Daarmee houdt het niet op, want

God zegt ook:    Schitter!    En dat doet God – dit hoef jij niet te doen.

Dus als jij opstaat, aan de slag gaat met jezelf en je je voor  God openstelt, dan zul je in Zijn licht staan – dan zul je schitteren!

Ook jij bent gemaakt om te schitteren, in je kracht te staan, het licht van God aan anderen te kunnen laten zien en om tot je bestemming te komen.

Daarom mag je opstaan en God de rest laten doen. Misschien heb je juist iemand nodig die je helpt op te staan, zoek dan een vriendin, iemand die je vertrouwt, een coach;  iemand die je helpt op te staan, zodat jij weer kunt stralen.