Meteen naar de inhoud

"Sta op en schitter"

Coaching

Loop jij steeds tegen dezelfde dingen aan maar kom je niet verder? Ben je moe of mis je leuke dingen in je leven? Heb je te kampen met een burn-out, mis je energie of een balans in je leven? Weet jij wat je passies en je motiverende factoren zijn? Ken je jouw talenten en je persoonlijkheid? Doe direct de balanstest en kijk waar je staat.

Coaching op maat

Ik wil je graag helpen om weer in balans te komen, je verleden te verwerken en je persoonlijkheid, je talenten en je passies te leren (her)ontdekken. Je hoeft het niet alleen te doen. God heeft ons de opdracht gegeven om er voor elkaar te zijn, elkaar te helpen, het is dus een bijbels principe. Soms kan een goed gesprek met een vriendin helpen, en soms heb je een professional nodig. Ik bied coaching op maat, want jij bent uniek en dus is er niemand die exact hetzelfde nodig zal hebben als jij. 

Wil jij die hulp aannemen zodat je daarna weer meer plezier in je leven kunt ervaren, op de bestemming terecht kunt komen waar God je wil hebben, en doen wat bij je past? Wil jij je niet meer laten leiden door de omstandigheden maar het heft in eigen handen nemen? Meld je dan nu hier aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik vertel je graag meer over wat ik voor je kan betekenen. Ik bied je coaching op maat. 

Jij bent de SLEUTEL tussen het verleden en het heden.

Wat kun je van mij verwachten?

Integriteit.

 Persoonlijke en christelijke coaching op maat, afgestemd op jouw behoeftes dus.

 Geen symptoombestrijding maar aanpak van je problemen bij de bron.

 Verwerken van je verleden zodat je dit achter je kunt laten.

 Inzicht in jouw persoonlijkheid, jouw talenten, jouw passies en dromen.

 Leren lopen met al je nieuwe inzichten, met nieuwe energie, met wie jij bent, met jouw doelen en passies voor ogen, met tools om ook in toekomst niet weer terug te vallen in oude patronen.

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak kijken we met behulp van een intakegesprek waar je staat en wat je hulpvraag is, bespreken wij het traject van de coaching, en wat er verder nog voor behoeftes zijn.

Daarna gaan we aan de slag met deels concrete opdrachten voor thuis. Je krijgt een overzichtelijke werkmap om mee aan de slag te gaan. Hiermee heb je alle opdrachten bij elkaar en kun je notities maken. 

We duiken in je persoonlijke historie. Wie was je, wat heb je meegemaakt en hoe ben je degene geworden die je nu bent? We streven naar vrede met je verleden.

Daarna maken we een analyse van je persoonlijkheid. Je leert ontdekken wie je bent, hoe je functioneert, wat je energievreters zijn en wat je persoonlijkheidsprofiel is. Deze inzichten helpen je om betere keuzes te kunnen maken in de toekomst.

Over de toekomst gesproken: Wie wil je worden? We gaan aan de slag met wat je energie geeft, wat je dromen en passies zijn en werken samen aan een planning.

Leidende thema’s die hierbij belangrijk zijn: Geloven, Groeien, Genieten, Gezond leven en liefhebben.

Coachingstrajecten

Persoonlijke Coaching

Met deze Bijbelse en zeer effectieve methode wil ik je helpen om problemen bij de bron aan te pakken, zodat je daadwerkelijk verder komt en niet steeds tegen dezelfde problemen blijft aanlopen. Alles komt aan bod: het verleden, het heden en de toekomst. De methode is een mix van therapie en coaching op basis van pastoraat.

Andere mogelijkheden, los of geïntegreerd in het persoonlijke coachingstraject:

Wandelcoaching

Zoek je een wandelcoach, om lekker in de buitenlucht samen te praten? Dat kan. Tijdens het wandelen in de natuur kom je tot rust en krijg je nieuwe energie. We kunnen ook tijdens het persoonlijke coachingstraject volgens de TotalBalance methode af en toe samen gaan wandelen.

Online Coaching

Mocht het door omstandigheden niet lukken om naar Hengelo te komen, bied ik online coaching aan. (Dit adviseer ik alleen voor uitzonderlijke situaties).

Opruimcoaching

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.” Heb je moeite met orde houden in huis, loop je steeds achter de feiten aan met opruimen en schoonmaken of weet je niet hoe je het moet aanpakken, waar je iets moet laten? Dan kan ik jou zeker helpen. Bij deze coaching ga ik uit van 5 gesprekken waarin je inzicht zult krijgen in hoe het werkt en waar je concrete tips en tricks kunt krijgen. Hierbij is het wel belangrijk te weten, dat er gaandeweg de gesprekken onverwerkte dingen naar voren komen die we ook kunnen aanpakken. In dat geval kunnen er meer gesprekken nodig zijn. Wat je dan hiermee wilt doen, kunnen we tijdens dit traject bespreken.

Algemene informatie over tarieven

Voor een heel coachingstraject kun je uitgaan van tussen de 15-20 sessies, afhankelijk van de hulpvraag en het proces.

 Een sessie duurt 60-75 minuten.

 Aan het begin is het goed om elke week een sessie te plannen, daarna mag het om de 2 á 3 weken.

 De tarieven zijn inclusief de TotalBalance werkmap. Hiermee kun je makkelijk werken, aantekeningen maken en heb je alles direct bij de hand.

 Om de coaching voor meer mensen bereikbaar te maken hanteer ik in vertrouwen inkomensafhankelijke tarieven. Het tarief bespreken we van te voren of bij het eerste gesprek.

 Het is ook mogelijk om (gedeeltelijk) samen met je partner te komen.

Tarieven

Bruto (gezins)jaarinkomen Tarief per sessie
> €40.000 €75,-
€20.000 - €40.000 €55,-
< €20.000 €35,-
TotalBalance coachopleiding €95,-

Never ever give up!

Vergoedingen

Zorgverzekering: Coaching valt niet onder de primaire ziektekosten. Toch zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die resultaten erkennen van effectieve coaching en daarom coaching vergoeden in de aanvullende verzekeringspakketten. Kijk ook naar mogelijkheden voor vergoeding als het in plaats van coaching, ‘counseling’ wordt genoemd of ‘alternatieve behandeling’.

Werkgever: Vaak heeft een werkgever een budget voor de ontwikkeling en persoon-lijke groei van het personeel. Een coachingstraject wordt ook in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim vaak ondersteund. Vraag bij de werkgever naar de mogelijkheden.

Belasting: a) Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit ar-beid. b) De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

UWV: Als je een uitkering ontvangt, dan kun je in sommige gevallen in het kader van herstel en re-integratie met het UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je het coachtraject geheel of gedeeltelijk kunt bekostigen.

Via de kerk: Sommige kerken hebben een budget voor pastorale coaching. Informeer naar de mogelijkheden in jouw kerk.